Tarinoita huumehelvetistä selviytymisestä, elämästä siinä maailmassa ja elämästä sen jälkeen. Tarinat on tosia ja sensuroimattomia. Pakoittain teksti saattaa olla rajua ja kaunistelematonta, mutta teksti on minun elämästä. Toivottavasti viihdyt mukana matkassa!

Kirjoittaja

Kirjoittaja

Kuka minä olen?

Olen vuonna 1982 syntynyt lätkäfani Pohjois-Karjalasta. Ajauduin jo nuorena väärille teille ja sillä tiellä mentiin kymmenisen vuotta. Ensimmäiset hatsit pilveä poltin 17v ja viimeisen kerran otin subutexia tammikuussa 2011. Siitä saakka olen ollut kuivilla huumeista. Tämä on toinen kerta, kun elän elämääni ilman huumeita aikuisiällä. Ensimmäinen lopetus tapahtui vuosien 2005-2006 hujakoilla, mutta retkahdin uudelleen reilut 2v myöhemmin. Elämä ilman huumeita on ollut suurin muutos elämässäni. Kun opin elämään huume- ja rikollismaailmassa ja kasvoin sen aikana pojasta mieheksi, on tämä uusi, huumeeton elämä ollut varsin erikoista. Se on opettanut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja paljon oppimista on ollutkin. Mutta jokainen päivä selvinpäin on ollut hienompi ja parempi kuin yksikään huumepäissään vietetty päivä. Enää ei huumeet mua saa.

Minusta tuli ensimmäistä kertaa isä syksyllä 2015, kun sain terveen tyttövauvan. Olen tällä hetkellä kihloissa ja häitä olisi tarkoitus viettää vielä tämän vuoden aikana. Olen ollut kihlattuni, tulevan vaimoni, kanssa kohta 2,5v yhdessä, josta saman katon alla ollaan asuttu 2v. Loppu elämä tarjoaa vain taivaan rajakseen, jos sitäkään.

OTA YHTEYTTÄ

helvetistataivaaseen(c)gmail.com

Hae tästä blogista

28.11.2016

Huumausaineiden lempinimet/sanastoa

Sain tästä idean, kun luin aiemmin päivällä ylen julkaiseman kirjoituksen huumausaineiden lempinimistä. Juttu jäi jotenkin tosi vajaaksi, koska artikkelissa oli mainittu vain kaikkien lempilapsi kannabis sekä ekstaasi. Lue juttu tästä.

Näinpä ajattelin nyt koota mahdollisimman kattavan sanaston kaikista tunnetuista/yleisimmistä huumausaineista. Varmasti jotakin unohtuu ja jää näin mainitsematta, mutta pitää muistaa, että nimet eri päihteillä vaihtuu helposti ihan kaupungin sisäisestikin eri "jengien" välillä. Näinpä en voi mitenkään olla kartalla kaikista. Tässä kaikki ne mitä itse tiedän ja mitä Google antaa. Ja kyllä, mainitsen myös kannabiksen, koska virallisesti pilvi on edelleen huumausaine, vaikka isoja muutoksia (parempaan) siihen on tulossa ihan maailman laajuisesti lähi aikoina/vuosina.

Kannabis


- Pilvi
- Dänkki
- Ganja
- Möyhy
- Paja(ri)
- Mary Jane
- Mari
- Budi
- Kukka
- Ruoho/Heinä (lehteä)
- Höpöheinä
- Yrtti
- Paukku
- Tötsy
- Hatsi
- Jouni/Jone/Jopo/Spliffi/Jointti (kun puhutaan marihuona sätkästä)
- Biitti (Hasis pala)
- Hasa
- Lätkä (Hasis)
- Laatta
- PL puhekielessä peeällä eli peruslätkä
- Blaadaaminen (pilven vetämistä kuvaava sana)

(Met)Amfetamiini


- Piri
- Pore
- Spiidi
- Lirpakka
- Pöhinä
- Pöhköä
- Pärinä
- Vauhti
- Virta
- Nopea
- Kaasu
- Tahna (koostumus ei-jauhemainen)
- Kiveä/kristallia
- Amppeli
- Meta
- Metsku

Heroiini


- Herska
- Koni
- Polle
- Polakka
- Hepo

Subutex/Suboxoni/Metadoni


- Subua
- Bubre
- Kasipallo
- Texi
- Texmex
- Tekken
- Subbari
- Ranskalaisia (viitataan Ranskaan josta yleensä subutex tuodaan. Muistaakseni ranskalaiset erotti muualta tuoduista subuista sillä, että liuskassa on kaksi punaista viivaa/raitaa)
- Notku
- Metis (metadoni)

Extaasi


- Esso
- Nipsu
- E
- Naksu
- Emppu
Ja sitten ns. Logojen mukaan kuten Banda, Veekakkonen (V2), Superman, Mitsu(bishi) ja mitä näitä nyt on

Kokaiini


- Koksu
- Kokkeli
- Jeejou tai Yeeyoo
- Koka tai Coca
- Kola
- Kokis

LSD/Psilosybiini- ja Psilosiinisienet


- Happo
- Lappu
- Taikasienet
- (Taika)Tatit
- Psilot

Muuta sanastoa


- I.V (suonensisäisesti)
- Tykittää (vetää hihaan eli I.V)
- Mäntä pohjaan (vetää hihaan)
- Sulattaa (Subutex/Suboxone tabletti suuhun liukenemaan kielen alle. Käytetään yleisesti korvaushoidossa)
- Bongi (vesipiippu)
- 420 tai 4:20 tarkoittaa sekä kellonaikaa jotta päivämäärää (20.4, joka on kansainvälinen kannabis päivä) jolloin poltetaan pilveä.
- Hiisata eli polttaa pilveä
- Klikkikuppi (jokin kuppi jossa valmistetaan vedot hihaan heittoa varten)
- Jarrulla tarkoitetaan kaikkia hidastavia huumeita kuten heroiini ja subutex
- Kaasulla taas tarkoitetaan kaikkia nopeuttavia huumeita kuten amfetamiini
- Stimut eli stimulantit tarkoittaa kaikkia piristäviä aineita kuten amfetamiini tai lähes kaikki muuntohuumeet
- Tutkari (muuntohuume)

///

Siinä nyt jotakin alkuun. Kuten sanoin, nimet vaihtuu yhtä tiheään kuin kaupunki alla, joten jotakin varmasti unohtui ja jäi nyt kyydistä, mutta tuossa on aika kattavasti nämä nyt listattuna. Lääkkeisiin en tuon kummemmin nyt kajoa, se vaatisi melkein oman blogipostauksen, koska sillä saralla riittää lempinimiä kirjan verran joten jätin nyt ne pois suosiolla. Ehkä tästä listasta on hyötyä jolle kulle, ehkä ei, mutta etenkin vanhemmat pääsee jyvälle jos teini puhuu jotakin tämmöistä slangia.

Erityismaininta pakko antaa meidän porukalle aikoinaan, kun jos jotakin pilvestä puhuttiin puhelimessa, me puhuttiin joko Tupacista (hasis) tai Cypress Hillistä (kukka). Ja jos piti lähteä maakunta matkalle ja tarkoitus oli ostaa joko pilveä tai piriä, puhuttiin monesti tummasta tai vaaleasta kaljasta ja sen mukana sit mentiin. Mutta tätä koodi kieltäkin riittää kirjan verran kirjoitettavaksi, niin ei tämän enempää tällä erää.

Mukavaa viikon alkua lukijoille! Täällä kävi pieni retkahdus pelaamisen suhteen tuossa viikonloppuna, mutta ei mennyt kuin 20€. Tosin enempää ei ollutkaan, mutta lähinnä tuossa kävi niin jotta eipä paljoa pelaaminen kiinnostanut ja en saanut siitä mitään kiksejä/fiiliksiä ja jäi olo, että VMP ja ettei tuo ole enää mua varten. Piti vielä kerran siis tyypata ja huomata, että ei enää mun kohdalla tätä skeidaa. Parempi näin.